Toertochten

Zondag 14 mei 2017: Beemster rondrit en Waterlandtochten

Beemster Waterland
De Waterlandtocht van 70 kilometer gaat langs het Amsterdam-Rijnkanaal richting Waterland en daarna via Monnickendam naar Purmerend tot het Oudelandsdijkje en verder naar Ilpendam voor de koffie. Via het nieuwe fietspad over de Volgermeer en IJburg gaat het vervolgens weer richting Weesp.

De Beemster rondrit van 120 kilometer volgt tot Monnickendam het parcours van de Waterlandtocht en gaat daarna langs het Markermeer tot aan de kerk van Schardam. Vervolgens linksaf de polder in en door Oudendijk en langs de Beemsterringvaart naar de koffie in Schermerhorn. Na de pauze rijden we langs de fraaie Eilandspolder naar Grootschermer en De Rijp. Daarna gaat de route verder langs het Noord-Hollands kanaal en de Purmerringvaart over het Oudelandsdijkje naar Ilpendam. Vanaf daar gaat het via de Waterlandroute weer naar huis.

De Waterlandtocht van 45 km gaat bij Ransdorp richting Zuiderwoude. Rust bij Theetuin ’t Einde. Bij Broek in Waterland sluit de route weer aan bij de overige afstanden.

De start en finish zijn bij het clubhuis van TFC Weesp aan de Papelaan 126, 1382RP Weesp.

De starttijden zijn als volgt:
Waterlandtocht        45 km     10.30 – 11.00 uur
Waterlandtocht        70 km       9.30 – 10.30 uur
Beemster rondrit    120 km      9.00 –   9.30 uur

De routes worden volledig uitgepijld en voor alle afstanden zijn er duidelijke routebeschrijvingen en GPS-tracks beschikbaar.

Inschrijving voor deelname aan de fietstocht kost slechts € 4,00 per persoon.
Leden van de NTFU krijgen altijd 1 euro korting. Voor leden van TFC Weesp en jeugd t/m 15 jaar is de deelname gratis.