Toertochten

Zondag 1 juli 2018: Rond het Markermeer / Oostvaardersplassentocht / Vestingtocht

Op zondag 1 juli wordt de tocht Rond het Markermeer (160 km) georganiseerd. Deze tocht wordt georganiseerd in samenwerking met TC Grootebroek. Vanuit Weesp zijn er ook kleinere afstanden: de Oostvaardersplassentocht (80 km) en de Vestingtocht (40 km). Hoorn Hoofdtoren
De tocht Rondom het Markermeer spreekt altijd tot de verbeelding. Wij rijden deze keer rechtsom: over IJburg eerst naar Edam, langs de IJsselmeerdijk naar Hoorn met Hoofdtoren. In Oosterleek verlaten we de dijk richting pauzepost bij TC Grootebroek. Na de pauze over de Houtribdijk naar Lelystad. In Lelystad via de Knardijk naar de Lage Knarsluis. Langs de Lage Vaart verder en via het Jan van den Boschpad naar Oostvaardersdijk. Langs de dijk naar de Hollandse Brug en door de Reaalspolder weer naar Weesp.
AalscholverDe 80 km gaat over de Stichtse Brug langs de Hoge Vaart en via de nieuwe fietsbrug over de Lage Vaart naar pauzepost Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Verder over het Jan van den Boschpad. De 40 km gaat over de Kreugerlaan naar het gezellige vestingstadje Naarden en via pauzepost de Zeemeeuw in Muiderberg naar Muiden. Over het nieuwe fietspad op de dijk achter Maxis door, langs het kanaal, via het Gaaspermolenpad naar Driemond en over de Weesperbrug weer naar het clubhuis.
Alle routes zijn volledig gepijld. Een week voor de start zijn hier de gps-tracks te downloaden. Voor de zekerheid is een routebeschrijving bij de start te verkrijgen.

De start is vanuit het clubhuis van de TFC Weesp aan de Papelaan 126, 1382RP Weesp.

Start

Afstand van tot inschrijfgeld leden NTFU
160 km 8:30 uur 9:00 uur 6 euro 4 euro
80 km 9:00 uur 10:00 uur 4 euro 3 euro
40 km 9:30 uur 10:30 uur 4 euro 3 euro

 

De tochten zijn gratis voor leden van TFC Weesp en kinderen < 16 jaar.