Toertochten

Toerverslag – Sneeuwklokjes route 1 maart 2015

Sneeuwklokjes route 1 maart 2015.

Om 09.00 uur kwam ik in het clubhuis binnen. Arie was al aan het koffie zetten. Hij wist ook niet wie er zou komen. De weersvoorspellingen waren de hele week niet positief voor de zondag. Ik was om 10 voor 09.00 uur in mijn auto gestapt en dat was ook het enige buitje wat op buienradar te vinden was.
Als eerste kwam Peter Moens binnen en al snel volgde ook Jan Robben. Jan Calis, Mark Zwart en Fred van Dam maakte het team compleet. Arie beloofde het vijftal dat hij er bij terugkomst nog zou zijn.

Even na 10.00 uur vertrok het vijftal. Ik heb ze na de brug bij Driemond opgewacht. De groep fietste via Gein zuid omdat de Noord zijde een zeer slecht stuk wegdek bevatte door de werkzaamheden ten behoeve van de riolering die door de week worden uitgevoerd. Ik dacht ze bij de rode loopbrug net voor Abcoude weer op de kiek te zetten maar ik was te laat. Dus zijn ze voortvarend gestart.
    Vlak voor Restaurant “De Voetangel” lukte mij dat wel.
    Peter was inmiddels omgekeerd want zijn vorig jaar
    opgelopen blessure begon weer op te spelen.
 
 
 
De windkracht in de Ronde Hoep schatte ik op 5 tot 6 Beaufort. Even na 12.00 uur zag ik het kwartet over het viaduct over de A2 bij Abcoude komen. Dat kan ik precies vanuit mijn huis zien.
Zelf heb ik de kracht er nog niet voor maar ik hoop bij de openingstocht weer als deelnemer aanwezig te zijn.

Martin Visser.