Hoe brachten onze leden het ervan af …

Afgelopen zondag was de Weesper Triatlon. Vijf van onze leden deden mee en haalden de finish. Onderstaand de ervaringen van drie van hen.

Stephan Groenewegen
Op zondag 8 september was het weer tijd voor het grootste sportevenement van Weesp. Ik had enorm veel zin in deze dag, zeker met het perfecte weer! Bij het ophalen van mijn startbewijs kwam ik al een paar bekende gezichten tegen, waaronder de TFC Weespers, die zich als vrijwilliger hadden aangemeld. Super!
Na het ophalen van het startbewijs ging ik naar de wisselzone om mijn spullen neer te leggen en alles in logische volgorde klaar te zetten, zodat ik snel na het zwemmen op de fiets kon springen en vervolgens na het fietsen direct kon starten met hardlopen. Daarna liep ik naar de start bij de Wispe Brouwerij om aan het zwemonderdeel te beginnen.
Voor het zwemmen kon ik mooi vooraan starten, waardoor het duwen en trekken meeviel. Dit kan namelijk soms behoorlijk hectisch zijn. Ik zwom mee met de kopgroep en wist na 1 km zwemmen in 16 minuten het water uit te komen. Snel het wetsuit uit, fietsschoenen aan en rennend de wisselzone uit.

Eenmaal op de fiets kwam ik snel in het gewenste tempo, ondanks het bochtige parcours en de stukken met wind mee en wind tegen. Na vijf ronden fietsen in 65 minuten, met een gemiddelde snelheid van 34,2 km/u, kwam ik de wisselzone weer in. Tijd om de hardloopschoenen aan te trekken! Gelukkig had ik mijn benen goed kunnen sparen voor het laatste onderdeel.

De laatste 10 km hardlopen ging grotendeels door het centrum van Weesp en net als vorig jaar stonden er weer superveel enthousiaste mensen langs de kant. Iedereen moedigde aan, wat de route extra leuk maakt. Het laatste onderdeel ging redelijk goed. Het waren in totaal drie ronden. Hoewel het bij de laatste ronde wel wat zwaarder werd, lukte het me om mijn tempo vast te houden en het hardlooponderdeel af te sluiten in 50:56 minuten.
Dit bracht mijn totale finishtijd op 2 uur, 15 minuten en 33 seconden.
Kortom, een topdag, mede dankzij alle vrijwilligers en de geweldige organisatie!

Albert Zweers
Ik heb wel de finish gehaald, als een-na-laatste. Teleurstellende prestatie helaas. Was helemaal niet voorbereid. Ik was bij de M65, als die er was, wel derde geworden. Begreep dat er nog iemand van 68 mee deed. Maar voor mijn eerste kwart triatlon kan de volgende alleen maar beter worden ?

Joy Heijstee
Ik deed dit jaar voor de tweede keer mee. Echt genoten weer van de race en alle toeschouwers. Door de harde wind tijdens het fietsen, was het lopen dit jaar iets zwaarder. Uiteindelijk met 02:29:21 zeker tevreden als vijfde vrouw van groep 2!

Mijn vader deed sinds een lange tijd ook mee, dat maakte het extra leuk om dit met hem te doen.

Uitslag overige deelnemers TFC Weesp
Ruud Doggen 2:42:21
Michelle van Vliet 2:51:15