La Base Pizza toertocht 2024

Onder fantastische weersomstandigheden (wel een beetje wind) is de La Base Pizza toertocht verreden. Voor de 100 km variant hadden zich tien clubleden en twee medewerkers van La Base Pizza aangemeld. Voor de 200 km bestond het peloton uit acht clubleden met gastrijdster Anja, de dochter van Duk.

Het 200 km peloton vertrok als eerste om 8:00 uur en fietste met tegenwind door Flevoland naar Kampen om daar na 86 km hun welverdiende sandwich te nuttigen.

Daarna ging het peloton de IJssel over en via Elburg naar Amersfoort voor de tweede stop na 165 km. Vlak voor Amersfoort hadden de pedaleurs wat ongepland oponthoud door een lekke band. In Amersfoort volgde een ontmoeting met de 100 km groep. Drinken(!), een focaccia en weer terug naar Weesp voor de finish na 204 fietskilometers.

Het 100 km peloton deed het wat rustiger aan, vertrok om 11:00 uur en had een extra stop ingelast na zo’n 34 km bij Eembrugge. Vandaar de polder in, recht op Amersfoort af. Ze zagen de stad steeds dichterbij komen en vervolgens weer steeds verder van hen af liggen. Met een mooie boog om Amersfoort heen, via Bunschoten en Hooglanderveen dan toch naar La Base Pizza Amersfoort (na 62 km) voor de sandwich. Toen de 100 km ploeg zo’n beetje klaar was voor de terugreis, arriveerde het 200 km peloton in Amersfoort.

Beide pelotons arriveerden (in verschillende groepjes) tussen 17:00 en 17:30 uur om  op het terras bij La Base Pizza te genieten van een pizza met (al dan niet) alcoholische versnaperingen. We kijken terug op een geslaagde dag met mooie routes, veel foto’s en herinneringen en blije fietsers: ‘Mooie route, mooie groep, mooi weer, mooie organisatie. Ik heb een topdag gehad’ was één van de commentaren.

Volgend jaar weer!