Weesp-Eerbeek-Weesp

De afstand van Weesp naar Eerbeek is zo’n 95 km. Om er 170 km van te maken, heb je geen richtingsgevoel of weet je onderweg de mooiste plekjes onder je gravelbanden door te laten glijden.

Op zaterdag vertrokken Paul, Robert, Michel en Hans voor de tweede versie van Weesp-Eerbeek-Weesp; een gravelweekend. De hei bij Hilversum en de bossen bij Lage Vuursche zijn wel bekend, maar voorbij Maarn lonkt het (meer) onbekende. Na een stop in Wageningen bij De Proloog ging de rit verder over de Veluwe, door bossen, over de hei en vooral over gravel, zand, single tracks, beton en ook af en toe wat asfalt.

Tonnie legde een dag eerder een deel van de route af en liet een verrassing achter die we uiteraard met gemak vonden.

Aan het eind van een mooie enerverende en leuke eerste dag was het bijkomen met bier en bitterballen. Na het afscheid van Michel, die met de trein terugging naar Weesp vanwege verplichtingen op zondag, ging het overgebleven drietal eten en slapen.

Zondagochtend na het ontbijt vertrokken ze voor de terugweg, weer zo’n 170 km, maar nu een ‘noordelijker lus’ over de Veluwe. Avontuurlijke stukjes (zonder wolven) en een oponthoud door onze Koning. We mochten een deel van zijn tuin niet betreden omdat hij aan het jagen was en moesten een stukje omrijden. Zijn achtertuin was wel toegankelijk dus we konden snel onze route weer oppakken.

Bij Garderen de beste gehaktballen van de Veluwe gegeten om vervolgens na Nijkerk de wind in de polder naar Spakenburg te trotseren. Weer op bekend terrein en de laatste gravelkilometers met de spreekwoordelijke ogen dicht afgelegd. Met een laatste biertje en een portie bitterballen een zeer geslaagd gravelweekend afgesloten.

Volgend voor- en najaar staat het gravelweekend uiteraard weer op de kalender!